In de Mexicaanse keuken zijn er veel verschillende gerechten. het is een combinatie van Indiaanse en Spaanse gerechten. Ze eten veel  Aziatische schotels en Amerikaanse fastfood. Traditioneel Mexicaans eten is: tortillas, taco’s, chilipepers, vers fruit (mango, banaan, ananas, guave en papaja), chocolade, jumiles (kevers) en chapulines (sprinkhanen). In Nederland kennen we ook chili con carne met bruine bonen en gehakt.

Bekende Mexicaanse dranken/merken zijn natuurlijk Tequila, Tia Maria, Kahlua, pina colada, Mezcal en de biermerken Corona en Sol. Mexicaanse wijn heeft nog niet zo'n goede kwaliteit. Momenteel bestaan er negen grote wijngebieden. Baja California is de meeste bekende. De echte kwaliteitswijnen zijn in Mexico erg duur.

Het Mexicaanse ontbijt is stevig met vruchtensap, koffie en een gerecht met eieren. De lunch gebruikt men in Mexico vanaf 14.00 uur; het diner wordt pas na zonsondergang geserveerd. In Mexicaanse restaurants is het gebruikelijk een fooi te geven. In de toeristische badplaatsen kan dit wel eens tot verwarring leiden. Vraag je de rekening dan zie je hier nog 10% tot 20% extra op terug komen in de vorm van fooien.

Maak jouw eigen website met JouwWeb